Hogeweg 15
4401BT
YERSEKE
tel. 0113-404066

Vandaag reisden we af naar Yerseke om daar te spelen tegen de plaatselijke vereniging. Vorig jaar was gebleken dat Yerseke een fysiek sterke tegenstander is die bij balverlies snel druk op de bal zetten, maar uit de voorbereiding was gebleken dat wij daar met goed positiespel onderuit konden spelen. Tijdens de wedstrijdbespreking werd er nog benadrukt dat Yerseke graag voor de lange bal naar voren kiest.

De aftrap was vandaag om 14:30 op een zonovergoten sportpark ‘Cleijn Moercken’, het veld lag er fantastisch bij dus daar kon het zeker niet aan liggen. Na de aftrap was al snel duidelijk dat we ons huiswerk over Yerseke goed hadden gedaan, ze zette snel druk op de bal en gunden ons weinig tijd. We probeerden geduldig aan de bal te zijn, maar door enkele slordigheden kon Yerseke er af en toe gevaarlijk door heen komen, Martin moest een aantal keer handelend optreden en hield de aanvallers van Yerseke van scoren af. Na ca. 10 minuten moest Sebastiaan helaas al naar de kant met een hamstring blessure, hij werd vervangen door Robin. Naarmate de eerste helft vorderde kwamen wij wat beter in ons spel en konden we de bal ook voor langere tijd in de ploeg houden. Toch bleven we af en toe erg slordig, wat leidde tot een paar grote kansen voor Yerseke, zelf konden we hier aanvallend niet heel veel tegenover zetten. In de 14e minuut is het dan toch raak, knullig balverlies in de verdediging en de razendsnelle spits loopt alleen op doel af. Martin zit nog aan de bal, maar deze caramboleert via hem richting de lijn. Mats lijkt de bal nog voor de lijn weg te werken alleen de scheidsrechter komt tot de conclusie dat de bal toch echt de doellijn is gepasseerd. Ondanks dat de bal er hoogstwaarschijnlijk in zat was het toch wederom een dubieuze tegengoal, aangezien de scheidsrechter nog op de middenlijn stond en het moment dus niet goed kon waarnemen.

We laten ons niet uit het veld slaan en gaan in jacht op de gelijkmaker, Mats is als rechtsback in goede doen en zorgt er met een aantal goede passes voor dat we een aantal keer gevaarlijk worden. Wederom een gevaarlijke voorzet van Mats die leidt tot een penalty, de bal wordt tot tweemaal toe doorgekopt waarna Wouter wordt gevloerd. Thomas gaat achter de bal staan en schiet de bal hard en hoog in het doel. Gesterkt door de gelijkmaker gaan we op jacht naar de voorsprong, die we vlak voor rust ook bijna te pakken hebben. Een vrijetrap van Thomas belandt op het hoofd van Jarno die de bal via de verkeerde kant van de paal ziet vliegen. Al met al is 1-1 een goede weerspiegeling van de eerste helft.

Na de rust hebben we een laagstaande zon tegen,  deze maakt het erg lastig om te zien wie waar staat. We zijn wederom weer erg slordig aan de bal en komen amper aan aanvallen toe. Yerseke daarentegen begint te combineren en voetbalt zich een paar keer goed richting onze goal. Als het voetballend niet lukt dan moeten we het oplossen door keihard te knokken, dit doen we in de tweede helft dan ook als een team. Er word voor iedere meter gestreden en we winnen ook veel duels, hierdoor lukt het om Yerseke niet al te gevaarlijk te laten worden. We kunnen helaas niet altijd voorkomen dat ze toch in onze zestienmeter komen, dit gaat bijna mis als Jay iets te enthousiast achter zijn man aanzit. De aanvaller valt makkelijk en de scheidsrechter fluit resoluut, gelukkig voor ons stond de beste man er ver van af waardoor hij een vrijetrap geeft en geen penalty.

We blijven knokken richting het einde van de wedstrijd en zijn zelf nog één keer gevaarlijk met een schot van afstand. Grote kansen blijven verder uit, waarna de scheidsrechter voor de laatste keer fluit. Al met al was het geen gemakkelijke wedstrijd, maar door hard werk en strijd kunnen we een verdiend punt bijschrijven.

Volgende week zijn we een weekend vrij, Zaterdag 26 November reizen we af richting Lage Zwaluwe voor onze wedstrijd tegen Zwaluwe 2, hopelijk zijn onze carnavalgangers dan weer van de partij😉

Bij deze geef ik de pen door aan Thomas.