Sporthoekpad 1
2661GV
BERGSCHENHOEK
tel. 010-5225484

Na een busreis van bijna 2 uur kwamen we in Bergschenhoek aan op prachtige sportpark van BVCB. Het nieuwe veld lag er fantastisch bij en nodigde uit tot een mooie pot voetbal. De eerste twee wedstrijden hadden geen doelpunten van onze kant opgeleverd en met 0 punten stonden we onderaan op de ranglijst. Daar moest vandaag maar eens iets aan gedaan worden.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er 1 minuut stilte gehouden ter nagedacht aan een zeer gewaardeerd clublid van BVCB. Toen de wedstrijd begon bleek dat we er zin in hadden. Al snel waren er kansen voor ons maar Jochem kopte de bal voorlangs het doel en Luuk weet de keeper niet te passeren waardoor het 0-0 blijft.

BVCB speelt in een niet al te hoog tempo en is, evenals wij zelf, slordig aan de bal. Toch zijn zij het die uit de eerste beste mogelijkheid het eerste doelpunt weten te maken. Een voorzet kan te makkelijk worden doorgekopt en wordt onberispelijk binnengeschoten. Weer de achterstand al vroeg in de wedstrijd.

Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd maar kansen worden er niet gecreeerd. Toch is het BVCB dat na een half uur spelen uit hun 2e kans ook direct hun 2e doepunt weten te scoren. We laten het hoofd niet hangen en gaan verbeten op zoek naar de aansluitingstreffer. Die valt in de blessuretijd van de 1e helft uit een corner van Sjoerd waarbij Robbie de afgelagen bal bij de 2e paal hard en hoog binnenschiet. De scheidrechter fluit direct na het doelpunt voor de rust.

Er was dus zeker nog hoop. En met die hoop werd fel aan de 2e helft begonnnen. Met bij vlagen aardig spel werd de aanval gezocht op zoek naar de gelijkmakende treffer. Helaas was het weer BVCB dat na een minuut of 12 spelen de voorsprong weet te vergroten. Een voorzet wordt op onfortuinlijke manier door Collin tot doelpunt verwerkt. Ook nu geven we de hoop niet op en zetten nog een tandje bij om terug in de wedstrijd te komen. Dat lukt als Sven in de 66e minuut een vrije trap goed langs de muur in de verre hoek schiet, 3-2.

Dat is het sein om er nog een schepje bovenop te doen. De wedstrijd wordt rommelig er wordt veel gewisseld en er zijn veel overtredingen met wat gele kaarten. We krijgen nog wat vrije trappen maar daar komt geen gevaar meer uit. En echte uitgespeelde kansen weten we ook niet te creeren. En daar waar iedereen op het eindsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Stuurman wachtte maakt DCVB in de 99 minuut nog de 4-2.

En dus bleven we weer achter met lege handen. Nadat iedereen weer frist gedouched was besloten we om maar met het feestje in de kantine mee te doen voordat we weer in de bus stapten voor de terugreis. Ondanks het verlies was de sfeer gelukkig toch goed. Mede door de gastvrijheid van BVCB.

Volgende week spelen we weer een thuiswedstrijd om 14.30 op ons vertrouwde Duinhelm. Dit keer tegen Spartaan '20. U bent van harte welkom!