3237KN
VIERPOLDERS
tel. 0181-820180

Na de teleurstellende seizoensopening stond vandaag de uitwedstrijd tegen een van de favorieten in de 1e klas C op het programma. Nadat we eindelijk de nieuwe teamfoto hadden kunnen maken stapten we om 12.00 uur in de bus richting Vierpolders.

Ondanks alle goede bedoelingen en een wat aangepaste taktiek kwamen we al direct onder druk te staan. Overigens zonder dat het echte kansen voor Brielle opleverde. Daarnaast kwame we zelf uit de omschakeling ook best aan voetballen toe. Toch was er alweer vroeg in de wedstrijd, minuut 9, een bal die niet goed werd ingeschat door de verdediging waar Brielle dankbaar gebruik van maakte door de 1-0 binnen te tikken.

Dat was best een domper en daar amper van bekomen lag 2 minuten later de 2-0 in het net. Na de 2-0 kwam er een periode dat we langzaamaan beter in de wedstrijd kwamen. We wisten Sjoerd een aantal keren goed ‘te lanceren’ waardoor hij alleen voor de keeper kon komen. Maar het lukte hem niet die keeper te verschalken. Ook de keepers zijn net een beetje beter dan in de 2e klas….

We kregen zelfs verschillende kansen om de achterstand te verkleinen en net toen dat leek te gaan lukken sloeg Brielle weer toe door in de 40e minuut het derde doelpunt te maken. Dat was een paar minuten nadat Steven met een hamstringblessure van het veld was gegaan en vervangen was door Luuk. Over dompers gesproken. Nog een blessure in onze toch al smalle selectie.

In de kleedkamer werd even goed uitgeblazen en nog eens teruggekeken op de eerste helft. We moesten ons vooral vasthouden aan het goede spel dat we met vlagen hadden laten zien. De achterstand van 3-0 even ‘vergeten’ en kijken of we zelf toch nog tot scoren konden komen.

Ook de tweede helft werd er best goed gevoetbald en werden diverse kansen gecreeerd maar ofwel de ballen gingen rakelings naast ofwel de uitstekende keeper wist z’n hand achter de bal te krijgen en een goal te voorkomen. En wat nu inmiddels na twee wedstrijden duidelijk is, is dat de tegenstanders op dit niveau veel effectiever met de kansen omspringen die ze zelf krijgen. Zo was het in de 54 minuut wederom raak waarmee hun spits een hattrick op z’n naam mocht schrijven.

Ook nu gaven we het niet op en bleven op zoek gaan naar de eretreffer. Maar het beetje geluk dat je daarbij nodig heb was er echt niet. Als klap op de vuurpijl viel een schot van afstand in de 87e minuut ook nog eens via de onderkant van de lat binnen en stond daarmee de eindstand van 5-0 op het bord.

De boodschap blijft duidelijk voor de komende wedstrijden. Als je een kans krijgt moet die ook afgemaakt worden. Want de tegenstander doet dat namelijk wel. We zullen deze week weer hard trainen en blijven werken aan het verbeteren van ons spel.

Volgende week wacht wederom een uitwedstrijd. Dit keer tegen DVCB uit Bergschenhoek. Volgens de geruchten ook weer een ploeg die in de top van deze klasse gaat eindigen. Het wordt dus weer interessant om te zien hoe snel we leren van onze wedstrijden.