Magnolialaan 33
4356JE
OOSTKAPELLE
tel. 0118-582293

Op een koude zaterdagochtend werden we om 10:15 verwacht op ons mooie sportpark Duinhelm. Iedereen was zoals altijd op tijd, zo konden we om 10.30 door naar de kleedkamer om ons zelf in te pakken/ om te kleden. Vervolgens hebben we de wedstrijdbespreking. Nadat de opstelling bekend was, was het moment om naar buiten te gaan, wat was het koud! Na een stevige warming-up moest iedereen nog behoorlijk wennen aan de kou maar was het 11:30 tijd voor de aftrap van de wedstrijd. Dit was een half uurtje eerder dan normaal i.v.m. de wedstrijd van het WK- Nederlands elftal.

We begonnen de wedstrijd in de volgende opstelling; Op de goal: Martin. Onze achterste linie van rechts naar links: Daimen, Job, Robbie, Jeffrey. Het middenveld bestond uit: Leon, Wouter en Mats. De mannen van voren waren: Cas, Jord, en Thomas.

We begonnen goed aan de wedstrijd door compact, en volgens de afspraken te voetballen. Zo waren we uit de omschakeling al een paar keer dichtbij een goal. Na wat speldenprikjes van de tegenstander met vooral hoge ballen, was het eigenlijk de scheidsrechter die ons het meest uit de wedstrijd hield. Gelukkig hadden we Wouter in ons team die wel wat durfde te zeggen, maar moest vervolgens snel z'n mond houden want werd anders, zonder een kaart gekregen te hebben, verzocht het veld te verlaten. Ook onze Robbie had de nodige last van de fluit sessies, maar hield zichzelf op tijd in. Gelukkig waren we als team volwassen genoeg om er toch wat op in te spelen door slimmigheidjes vanuit onze kant toe te passen. Al met al kostte dat ook nog wat moeite aangezien de grensrechter van de tegenstander dan ook nog z'n eigen wedstrijd vlagt.

Het was SVOD die veel de 2e bal wist te winnen en zo aan voetballen toe kwam, op deze manier konden we telkens goed de ruimte achter onze verdediging benutten. Het was dan ook Daimen die in de 40e minuut stevig door pakte op het middenveld en door stormde naar voren, zijn tegenstander bleek er goed last van te hebben en bleef liggen. Daimen die de bal terug van Jord kreeg lopte van een meter of 20 de bal bekeken in het doel. 1-0. De speler van Luctor werd door onze BHV leider Bjorn geholpen en moest het veld verlaten, al dachten ze bij Luctor dat het wel mee viel.

Tijdens de rust overheerst het gevoel dat er wel meer in zit, we spelen aardig maar moeten deze energie wel blijven opbrengen. Job werd noodgedwongen gewisseld en Rick kwam voor hem in de plaats, Leon ging een linie naar achter en speelt samen met Robbie centraal.

De 2e helft begon wat tammetjes van de kant van SVOD, Luctor dat ook een wissel had doorgevoerd was op zoek naar de gelijkmaker. Thomas die de diepte in werd gestuurd, kruiste goed voor langs zijn tegenstander en werd naar de grond gebracht, wel een overtreding vond de scheidsrechter maar een kaart was niet nodig. Zo een moment hadden we in de 1e helft ook al gehad met Mats die gevloerd werd door de keeper, bijzondere beslissingen van de scheidsrechter laten we het daar bij houden. Helaas kwam kort daarna (50e minuut) door een schot van afstand Luctor met 1-1. Martin zat er nog aan maar helaas niet genoeg. In de 60e minuut werd Mats gewisseld voor Maikel, Jord ging er uit en daar kwam Jarno voor in de plaats. Het was een gelijk opgaande 2e helft maar wel waren er de grootste kansen voor SVOD, Rick met een bal op de paal na goed terugleggen van Jarno en nog enkele mogelijkheden voor Jarno. Luctor dacht op voorsprong te komen maar gelukkig voor SVOD was het buitenspel. Dit was voor SVOD nog wel een moment om nog een keer aan te dringen en dat lukte, in de 89e minuut was het Maikel met een goede vrije trap. Hij legde de bal bij de 2e paal neer waar Jarno hem binnen kopte. 2-1 met nog 4 minuten blessuretijd was het volhouden en bijna letterlijk knokken, het was dit keer dan ook een goede beslissing van de scheidsrechter om zijn fluitje te gebruiken om zo de wedstrijd af te fluiten.

Volgende week speelt SVOD 2 de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar uit bij Walcheren, dit stukje zal geschreven worden door Jord Mesu.