Magnolialaan 33
4356JE
OOSTKAPELLE
tel. 0118-582293

Vorige week hadden we het gevoel gekregen dat er meer in had gezeten. Vervelend genoeg was Maarten in die wedstrijd geblesseerd geraakt waardoor hij vandaag langs de lijn moest toezien hoe de wedstrijd tegen Spartaan'20 uit Rotterdam vandaag zou gaan verlopen.

Nadat pupil van de week Milan Bimmel het eerste doelpunt had gescoord floot de scheidsrechter, die helemaal uit Noord-Holland naar Oostkapelle was gekomen om een zieke collega te vervangen, voor het begin van de wedstrijd.
Spartaan_15-10-2022_-_6.JPG
Spartaan_15-10-2022_-_7.JPG
De trainer had de tactiek aangepast en die was goed doorgesproken met de spelers. Er was ook gehamerd op het collectief, het als een echt TEAM opereren door de mouwen voor elkaar op te stropen en samen de tegenstander aan te pakken. In de eerste helft lukte dat goed en als Spartaan niet zo'n fantastische keeper op de goal had gehad, hadden we na een half uur spelen op een riante voorsprong kunnen staan. Met name Sjoerd en Bas doken enkele keren alleen voor de keeper op maar die wist keer op keer z'n doel schoon te houden.
Spartaan_15-10-2022_-_5.JPG
Toch was het Sjoerd die na een half uur spelen de ban wist te breken. Sander Versendaal kwam op over de rechterflank en zijn schot belandde op de paal maar kwam terug het veld in. Daar wist Jochem de bal op te pikken en op Sjoerd te passen die de bal onberispelijk binnenschoot. Daarmee was de eerste voorsprong van dit seizoen een feit.
Spartaan_15-10-2022_-_3.JPG
Spartaan'20 kreeg ook wat mogelijkheden maar geen echte grote kansen. Maar op slag van rust was het mede doordat Robbie uitgleed toch die ploeg die de 1-1 op het scorebord liet verschijnen. Dat was best een domper omdat we echt het geloof hadden dat we met de 1-0 voorsprong de rust in zouden gaan.

In de kleedkamer werd nogmaals de tactiek herhaald door trainer Pim. Hij benadrukte wat er goed ging maar ook dat hij verwachtte dat Spartaan'20 furieus uit de startblokken zou schieten in de tweede helft. Dus het was zaak de eerste 10 minuten door te komen door zelf ook scherp te zijn. Robbie bleef helaas achter in de kleedkamer omdat hij amper kon ademen nadat hij hard op z'n rug was terechtgekomen in de eerste helft. Sander de Kam, die eerder vandaag al met het 2e team van Seroos had gewonnen, kwam hem vervangen.
Spartaan_15-10-2022_-_2.JPG
De tweede helft werd het meer en meer vechtvoetbal en er waren mogelijkheden voor Spartaan'20 om gevaarlijk te worden. Maar omdat het hele team vocht als een leeuw bleven we in de wedstrijd. Toen vlak voor tijd Bas was moegestreden en er nog een verse kracht in de persoon van Luuk werd ingebracht kwam er nog wat extra geloof in een goede afloop. In de 88e minuut kreeg Sjoerd de bal van Jochem aan de linkerzijlijn. Hij ging sterk het kopduel aan en wist de bal langs de tegenstander te koppen en vervolgens op volle snelheid mee te nemen op weg naar het doel van de tegenstander. Deze kans liet hij niet voorbijgaan en ondanks de kwaliteiten van de keeper wist hij die nu toch te verschalken door de bal in de verre hoek binnen te schieten. De ontlading bij de spelers, de staf, de reserver en geblesseerde speler en de supporters was enorm. Zouden we dan echt de eerste winstpartij gaan boeken? Het bleef nog even spannend maar in de 94e minuut vond de scheidsrechter het mooi geweest en floot hij voor het einde van de wedstrijd. Daarmee was de eerste 3-punter een feit. Het was loon naar hard werken en hopelijk kunnen we deze lijn voortzetten.
Spartaan_15-10-2022_-_4.JPG

Leuk detail is het feit dat Collin vanwege zijn studie in Rotterdam bij Spartaan'20 meetraint. Na z'n eigen doelpunt van vorige week was hij daar natuurlijk mee gepest tijdens de training. "Gefeliciteerd met je eerste doelpunt in de 1e klas Collin". Maar vandaag liet hij z'n voeten en hoofd spreken. Hij speelde een ijzersterke wedstrijd waarbij hij bijna alle duels winnend afsloot. Deze week zal hij z'n trainingmaten daar nog wel eens aan herinneren.
Spartaan_15-10-2022_-_1.JPG

Volgende week spelen we de bekerwedstrijd tegen G.O.E.S. Ook nu weer op onze thuishaven Duinhelm. Het 2e elftal speelt dan om 12.00 uur hun bekerwedstrijd tegen Erremu. En vrouwen 1 tegen MZC vrouwen 2. Dus redenen genoeg om naar Duinhelm te komen en de teams aan te moedigen.