OOSTKAPELLE
tel. 0118-582293

Vandaag spelen we tegen de vrouwen van Arnemuiden. Aangezien de velden donderdag nog afgekeurd waren was het nog even de vraag of het wel door kon gaan vandaag. Tenminste volgens enkele dames die wellicht de focus al richting carnaval hadden verplaatst. Maar jullie leider wist bijna zeker dat het door zou gaan en ja, gelukkig kan er gewoon gevoetbald worden. En het is deze zaterdag ook nog eens alleraardigst voetbalweer. Een keer geen regen, gewoon 13 graden en weinig wind. Dus Patrick als vlagger is weer in zijn nopjes met de haast lenteachtige omstandigheden.

We zijn vandaag weer met veel. Met 16 speelsters maar wel een ideale mix van ervaring en jeugdigheid. Dus een volle dug-out, maar goed, we verwachten ook weer een fysieke pot vanmiddag.

We spelen een goede eerste helft. Ondanks dat het veld enorm hobbelig is weten we regelmatig te combineren. Dat we nog rustiger moeten zijn met de bal aan de voet vergeten we nu eventjes want er is genoeg om van te genieten vanmiddag,

Arnemuiden heeft een goede speelster die een uitstapje maakte bij Kloetinge VR1 terug in de gelederen. Het grootste gedeelte van de wedstrijd staat zij tegen Simone en Simone speelt een hele goede wedstrijd. Hierdoor krijgt die speelster van Arnemuiden weinig ruimte en tijd om keepster Maud te testen.

Wij hebben natuurlijk ook goede speelsters! Na 15 minuten combineren we richting het doel van Arnemuiden. Uit deze combinatie krijgt Inge de bal goed aangespeeld en zij bedenkt zich niet maar schiet de bal gewoon naast de keepster in het doel. Een mooi doelpunt Inge!

Onze corners zijn vandaag met Naomi en Katja in onze selectie gevaarlijk. Een paar minuten na ons eerste doelpunt kopt Naomi een goed genomen corner op de lat.

Arnemuiden kan niet heel gevaarlijk worden, onze defensie houdt goed stand. Keepster Maud heeft niet heel veel te doen.

Met nog 5 minuten op de klok in de eerste helft lanceren we weer een goede aanval. Naomi rondt deze aanval af door de bal beheerst in de hoek van het doel te prikken. En net als we denken dat de rust begint krijgen we nog een corner. Deze corner wordt prima door Katja binnengekopt. We gaan dus met een 3-0 voorsprong rusten.

De tweede helft gaat van start en het spel is bij ons wat rommeliger. We hebben ook veel gewisseld want we willen natuurlijk iedereen speeltijd geven. In de 55e minuut denkt Arianne: “Kom laat ik eens op doel schieten”. Ze schiet vervolgens de bal met een boog over de keepster van Arnemuiden in het doel.

Vanaf dat moment kabbelt de wedstrijd voort. We wisselen door, krijgen corners en geven niet heel veel weg achterin. En als de wedstrijd er bijna opzit is het Sifra die ons vijfde doelpunt maakt. Arie geeft de bal strak over de grond aan Sifra en zij schiet. De bal gaat met een bijzondere curve, via de binnenkant van de doelpaal over de doellijn. Eindstand 5-0!

Vandaag goed gespeeld allemaal. Hopelijk kunnen we dat goede spel volgende week voorzetten als we op bezoek gaan bij het combinatieteam Luctor/Heinkenszand/Apollo’69/DWO’15 VO'15 VR1