Lange Blokweg 29
4301NW
ZIERIKZEE
tel. 0111-450236

Voordat we met het wedstrijdverslag beginnen willen we eerst onze complimenten overbrengen naar de scheidsrechter van vanmiddag. Deze ex-voetballer heeft geheel foutloos een wedstrijd geleidt. Oké, er moest niet veel gefloten worden want het was een sportieve wedstrijd. Maar als er een speelster een overtreding maakte dan was onze scheids van vandaag heel alert en duidelijk in zijn beslissingen. Ontzettend fijn dat er zulke vrijwilligers beschikbaar zijn die teams zoals die van ons willen fluiten! Wij spelen ook geen “Champions Leage” niveau tenslotte.
Helaas gaf de scheids na afloop aan dat dit zijn laatste wedstrijd was omdat hij het gezeur op zijn beslissingen beu was. Gelukkig absoluut niet van ons maar van onze tegenstanders van vandaag. En dat vinden wij dan weer bijzonder, want er was helemaal niets op zijn leiding aan te merken. Wij willen graag een lans breken voor deze scheids: Stop niet of kom anders in Oostkapelle fluiten. 😊

Dan de wedstrijd. We hebben de nodige afmeldingen maar Inge en Jo zijn als extra speelsters mee naar Zierikzee. Emily rijdt met Jo achter ons aan en we ontvangen wat paniekerige appjes van een gespannen Jo dat Em haar voertuig met kabelbinders bij elkaar wordt gehouden. Stond die auto nog ergens achterin op het erf Emily? Maar goed, uiteindelijk heeft iedereen het gehaald. Dus snel omkleden en aan de wedstrijdbespreking. We spreken af om hoog druk te zetten en als tweede afspraak proberen de achterlijn te halen en dan een strakke pass richting de zestien te geven.

De eerste helft is tot nu toe onze beste helft van dit seizoen. De dames van MZC'11 komen amper aan voetballen toe. Wij blijven hoog druk zetten en verstoren hun opbouw. We krijgen een scala aan mogelijkheden maar weten die kansen niet te verzilveren tot doelpunten. Dat is jammer want we gaan de rust in met 0-0 terwijl het bij wijze van spreken ook 0-2 had kunnen staan. Wel moet gezegd worden dat hun centrale duo en hun keepster onze aanvallen goed pareren.

De tweede helft gaan we verder waar we gebleven waren. MZC'11 heeft inmiddels die snelle speelster ingebracht die we nog kennen van vorige keer. Zij krijgen iets meer grip op de wedstrijd. In de 60e minuut is het onze Maud die bij hun achterlijn een strakke voorzet geeft die door Juul met haar linker strak in de hoek wordt geschoten. Prachtig doelpunt en ook nog eens op de manier die we vooraf besproken hebben.

Helaas krijgt laatste vrouw Inge daarna last van krampverschijnselen. Zij moet er uit en wij doen wat omzettingen. Maar de hele organisatie en rust is weg. We verliezen de grip op de wedstrijd en Emily voorkomt gelukkig nog met een prachtige redding de gelijkmaker. Even later kan ze de gelijkmaker niet voorkomen. En binnen enkele minuten staan we al met 2-1 achter. En zelfs komen we met 3-1 achter door een schot wat door Katja van richting wordt veranderd.

Dat is ook de eindstand. Helaas, maar we zijn wel erg tevreden over ons getoonde spel. De wedstrijd duurde te lang voor ons. Snel douchen en daarna de lege kantine in om Saar haar verjaardag op te luisteren. Daar horen we dat hun doelpuntmaakster die twee keer gescoord heeft vanmiddag, dit ook regelmatig bij vrouwen 1 doet. Die spelen een klas hoger, dus we hoeven ons niet te schamen.

Nadat Sarah toegezongen was en Robbie ook nog eens een rondje gaf (Ook nog gefeliciteerd Robbie) verzamelen we alle spullen en vertrekken we weer zonder punten richting Oostkapelle.

Wij wensen iedereen alvast fijne Kerstdagen en een gezond en gelukkig 2024 toe.