Sportlaan 12
2982SN
RIDDERKERK
tel. 0180-428141

Na de overwinningen op Spartaan'20 en de bekerwedstrijd tegen Goes reisden we met 'een goed gevoel' af naar Ridderkerk om het daar tegen RVVH op te nemen. Een ploeg waarvan we wisten dat ze waarschijnlijk te laag op de ranglijst stonden en meer in hun mars hadden.

Zelf zijn we de gevolgen gaan voelen van de intensiteit van de afgelopen wedstrijden. Verschillende spelers met pijntjes hadden ofwel rustigeraan gedaan op de trainingen ofwel een training overgeslagen. Daarentegen hadden we ook Pepijn en Steven weer terug die op de bank plaatsnamen.

Het was, zeker voor de tijd van het jaar, een warme dag. Er werd al gegrapt over het inlassen van een drinkpauze. Scheidrechter Stoffer floot om 14.30 voor het begin van een wedstrijd die achteraf gezien nooit een wedstrijd werd. Vanaf het begin was het RVVH die liet zien de wedstrijd met winst af te willen sluiten. Ze drongen vanaf het begin van de wedstrijd aan zonder overigens heel gevaarlijk te worden. Het slordige spel in balbezit aan onze kant maakte dat we nooit een vuist konden maken. Na 12 minuten spelen was het RVVH dat de score wist te openen.

Daarna kon je spreken van een behoorlijk saaie wedstrijd. Wij leken een collectieve off-day te hebben maar RVVH wist daar niet echt van te profiteren totdat ze op slag van rust de 2-0 op een zilveren presenteerblaadje aangereikt kregen. Die kans lieten ze niet onbenut waardoor we met een 2-0 achterstand de kleedkamer opzochten.

Uiteraard werd daar gesproken over wat er anders moest en dat we bij een snelle aanluitingstreffer nog niet kansloos waren. Toch voelde het dan al dat er weinig geloof was in het doen keren van de wedstrijd. De benodigde energie leek gewoonweg niet meegegaan te zijn in de bus naar Ridderkerk. Waarschijnlijk per ongeluk achtergelaten op Duinhelm...

En als er al hoop was dan werd die in de 54e minuut de grond in geboord door het derde doelpunt van RVVH. Daarna kregen we nog wat kans(jes) maar ook daar konden geen doelpunten uit gescoord worden. En dus was het na 93 minuten spelen dat de goed leidende scheidsrechter een einde maakte aan onze lijdensweg.

Deze week maar eens goed nabespreken en stevig trainen om zaterdag weer ons mannetje te staan in de thuiswedstrijd tegen Heerjansdam. We bedanken onze trouwe supporters voor hun bezoek aan Ridderkerk en zullen er alles aan doen om er zaterdag een betere wedstrijd van te maken. Tot zaterdag op Duinhelm!