4356JE
OOSTKAPELLE
tel. 0118-582293

Zaterdag 19 november 2022. 14.30 uur. SVOD'22 1 - De Zwerver 1.
Vandaag De Zwerver uit Kinderdijk op bezoek. Net als wij een promovendus en dus ook een klasje hoger dit seizoen. Ook de Zwerver kent een lastige start in de 1e klasse C en staat tot vandaag op 4 punten uit 7 wedstrijden. Alleen Rijsoord staat nog onder de Zwerver met 1 punt. Wij staan met 6 punten uit 7 wedstrijden net een plekje hoger dan De Zwerver. Ik hoef het belang van deze wedstrijd dan ook niet uit te leggen....😉
Vorige week wist De Zwerver wel hun eerste wedstrijd te winnen in de derby tegen Nieuw Lekkerland. Met een beetje geluk dat dan weer wel. In de 86e minuut maakte de ongelukkige goalie van Nieuw Lekkerland n.l. een flinke fout door een corner in eigen doel te werken, 1-0. Die zal een slechte nacht gehad hebben.
Vandaag dus zaak om te winnen van De Zwerver want alleen dan haken we aan bij de grote middenmoot en zal het vertrouwen ook zeker groeien na de verdiende overwinning van vorige week uit bij SHO. Zeer belangrijk dus maar we zien ook dat veel ploegen dicht bij elkaar zitten en dat iedereen van elkaar kan winnen. Verschillen zijn in deze klas niet bijzonder groot.
Scheidsrechter van dienst vandaag dhr Benlamkaddem uit Amsterdam.
SVOD laat de eerste 10 minuten zien wat de bedoelingen zijn. We proberen gelijk druk te zetten naar voren. Dit leidt in de eerste 10 minuten tot een 3-tal kansen. De Zwerver kan in die eerste 10/15 minuten nog niet echt hun draai vinden maar helaas kunnen wij daar nog niet van profiteren.
Het duurt daarna een hele tijd totdat Sjoerd een enorme kans krijgt op de 1-0. Zijn inzet van dichtbij gaat helaas net over de goal. We zien echt in de eerste helft dat we van dit De Zwerver zeker niet hoeven te verliezen. Echter ons spel is ook erg slordig en we leiden veel balverlies. Gelukkig dat De Zwerver daar niet van weet te profiteren. Over de hele wedstrijd hebben ze wel wat kansen gehad maar meer ook niet. Het zal echt van ons zelf moeten komen en deze ploeg uit elkaar moeten spelen wat zeker kan. Het zit echter nog niet mee in de eerste helft. Wel nog kansen voor onder meer Bas, Sjoerd en Luuk maar de bal wil er nog niet in. Bovendien is de keeper niet verkeerd van De Zwerver en hij ligt dan ook regelmatig voor de bal. Lange keeper met een grote reach met zowel armen als benen. Hij houdt De Zwerver dan ook in de wedstrijd in die eerste helft.
Tweede helft spelen we naar de kantine toe. Een teken voor onze fanatieke supporters om nog maar eens wat lawaai te maken en ons goed aan te moedigen. Dank uiteraard nog allen....! 👍👌
Kansen komen er weer voor ons maar wederom het vizier niet op scherp of de goalie die de bal weer weet weg te ranselen. Aan de andere kant krijgt De Zwerver hun grootste kans. Uit een vrije trap weet invaller Lamrid de bal op de kruising te werken. Zo had het zomaar 0-1 kunnen staan.
in de 63e minuut komt Pepijn voor Luuk en in de 67e minuut Maarten voor Jeroen. Weer een periode waarin we een aantal kansen krijgen o.a. ook voor Pepijn en Maarten. Moet het dan echt met 0-0 eindigen ? Nee zeker niet want in de 80 minuut uit een afgeslagen vrije trap van Jochem komt de bal voor de linkervoet van Collin die niet nadenkt en de bal in het doel schiet.
Hehe eindelijk daar is dan de welverdiende 1-0 ! Met nog 10 minuten op de klok probeert De Zwerver nog wel druk te zetten maar echt gevaarlijk wordt het echter nooit. Met nog behoorlijk wat extra minuten blessuretijd (waar komen die dan vandaan ?) fluit scheidsrechter Benlamkaddem voor het einde. Wat een opluchting. Heerlijk 3 punten weer !!! Het is de laatste weken al vaker genoemd, aanhaken of afhaken. Nou dat eerste dus...
Het was geen mooie wedstrijd maar wij hebben deze wedstrijd zeker verdiend naar ons toegetrokken. Hard gestreden en zwaar bevochten zo mogen we het deze middag zeker noemen.

Volgende week de uitwedstrijd tegen CVVZwervers. Wie weet wat er dan weer mogelijk is.
Het vertrouwen is er. Zaak dus om deze goede periode door te trekken en mee te doen in de middenmoot. Het kan en dat is wat ik zeker weet.