KLOETINGE
tel. 0113-213173

Vandaag spelen we tegen Kloetinge VR2. We komen ruim op tijd aan ondanks dat we nu weten dat er op zaterdag ook lange goederentreinen door Goes denderen. Het is even zoeken naar een parkeerplek bij het Wesselo park, maar eenmaal geparkeerd lopen we het drukke complex op en vinden we uiteindelijk onze kleedkamer. Wesselo park ligt vol met kunstgrasvelden maar speciaal voor ons hebben ze hun enigste natuurgrasveld vrijgehouden. En dat ligt er overigens zeer netjes bij.

Ondanks dat we een uur van te voren aanwezig zijn blijkt onze warming up zo lang te duren dat het ineens bijna tijd is en een onderling partijtje er niet meer inzit.

Inmiddels hebben we ook al kennis gemaakt met de amicale scheids Kees (It’s all in the name) En dankzij de ene Kees weet de andere Kees nu ook dat je op verzenden moet klikken als je het digitaal wedstrijdformulier hebt ingevuld. Nadat dit gedaan was ging er bij scheids Kees een lampje branden bij het zien van de naam Lorier. Scheids Kees liet niet los of dat in haar voor- of nadeel was maar die naam was hij afgelopen jaar tijdens haar wedstrijd met WVV’20 tegen Kloetinge niet vergeten. Aangezien Anouk zo’n beetje de braafste is van onze dames moet het wel gaan over haar goede spel.

Omdat Emma al weken aan het zeuren was dat ze ook wel eens een keertje wilde keepen (Not haha) hebben wij haar uiteindelijk vanmiddag als doelvrouw neergezet. Tijdens de warming-up krijgt Emma spoed keepers les van Tessa en we zien toch wel enig keeperstalent in Emma. Wie weet krijgt het nog een vervolg.

Aangezien minder dan de helft van onze selectie beschikbaar is vanmiddag, is routinier Inge gelukkig ook van de partij. We zijn dus vanmiddag met Arianne, Mirre, Maud, Sarah, Naomi, Myrthe, Emma, Katja, Inge, Kimberly, Indira, Anouk en Julia.

Voorafgaand aan de wedstrijd is er gehamerd om te proberen om vooral rustig aan de bal te zijn en vooral veel te combineren. We zijn soms veel te gehaast aan de bal en dat moeten we proberen te voorkomen. De afspraken zien we gelijk terug in de wedstrijd. We schieten uit de startblokken en combineren er naar hartenlust op los. We krijgen (te) veel ruimte van Kloetinge en daar profiteren we optimaal van. Al binnen één minuut schiet Naomi ons eerste doelpunt binnen, twee minuten later scoort Arianne en in de twaalfde minuut scoort Kimberly ons derde doelpunt. Kloetinge doet wat omzettingen en wordt iets gevaarlijker. De aanvalsters van Kloetinge zijn fysiek sterk maar onze verdediging weet hier wel raad mee. We gaan met een 0-3 voorsprong rusten. Emma heeft als doelvrouw niet veel te doen gehad.

In de rust wisselt Katja met Emma als doelvrouw en als scheids Kees ook uiteindelijk uit de drukke kantine rolt beginnen we aan de tweede helft.

Ook in deze tweede helft krijgen we genoeg kansen en in de 51e minuut scoort Noami haar tweede doelpunt. De bal gaat met vlagen van voet naar voet en dat is goed om te zien. Via Inge wordt er veel aan de opbouw gedaan en via het middenveld worden onze voorhoedespeelsters bediend.
En ja, als je continue probeert om achterin alles voetballend op te lossen, op nadrukkelijk verzoek van je coach, dan maak je wel eens fouten.
Feitelijk stellen we onze tegenstandsters twee keer in staat om te scoren omdat we op een cruciale plek balverlies lijden. Maar niet getreurd, we winnen deze wedstrijd met 2-4 en zijn ook gewoon blij met ons vertoonde spel.

Volgende week een bekerwedstrijd tegen M.Z.C’11 VR2. Om 12 uur op veld 1 in Duinhelm. Kom ons vooral aanmoedigen!