SCHOONDIJKE
tel. 0117-401797

Deze zaterdag gaan we voor de derde en laatste keer in deze competitie naar de overkant. We spelen in Schoondijke tegen het tweede team van ST IJzendijke/Schoondijke. Dat is het team met die hele goede keepster die alles filmt en op TikTok zet.

Onder het genot van de Techno Play list van DJ Irish beginnen we op een nat trainingsveld aan de warming-up. Tijdens deze warming-up zien we nog één dame ons filmen, gewoon vanuit haar slaapkamerraam. Gezien haar meer dan middelbare leeftijd verdenken we haar van het filmen van Patrick of Robbie. En ja, geef haar eens ongelijk, still good looking!

Als de wedstrijd begint zien we tot onze verassing dat het niet die goede keepster is die op doel staat bij Schoondijke. Een andere keepster staat vanmiddag onder de lat. Die goede keepster staat in de as op het veld en helaas voor haar moet ze het tegen onze Arianne opnemen die de laatste weken in bloedvorm verkeert.

Het veld is goed bespeelbaar ondanks de hoeveelheid gevallen regen. Met Maud op doel en Em en Kat als centraal verdedigingsduo starten we aan de wedstrijd. En niet alleen Arianne zit in een goede flow maar feitelijk is ons hele team heerlijk bezig de laatste weken. En dit zien we ook terug in deze wedstrijd. Met vertrouwen in onze eigen kwaliteiten nemen we het op tegen de Schoondijkse dames.

We zijn weer veelvuldig in de aanval. Voorin hebben we meer snelheid en krijgen mogelijkheden om de score te openen. Hun keepster redt een paar keer prima maar we zijn in de afronding te slordig. Achterin staat onze verdediging weer goed op te letten. Maud krijgt als keepster niet heel veel te doen. In de 28e minuut weet Nina met haar snelheid door te breken en ze scoort ons eerste doelpunt. En als jullie multimedia coach nog de blog aan het bijwerken is scoort Mirre alweer een doelpunt. Twee doelpunten binnen twee minuten, wat een weelde!

Deze week doet onze doelpuntenmachine Joëlle weer een keertje mee en ze valt na een half uur in. En Jo doet weer alles zoals we haar kennen, op haar Jo’s. Sleuren, rennen, vrijlopen en dat allemaal weer met die gulle lach. Ze komt in dat laatste kwartiertje van de eerste helft drie keer vrij voor de keepster en zoals we Jo ook kennen scoort ze niet. Wel kan Myrthe haar eerste doelpunt maken vanuit de rebound dankzij een loopactie van Jo. Myrthe denkt niet na en schiet de bal diagonaal het doel in. Precies waar we ook op trainen, mooi doelpunt Myrthe!  We gaan de rust in met “maar” een 3-0 voorsprong. Het gaat makkelijker als verwacht vanmiddag.

De tweede helft hebben we de wind tegen en onze tegenstandsters proberen meer druk te zetten. Heel grote kansen krijgen ze niet want wij staan nog steeds puik te verdedigen. En als we de bal hebben zetten we snel onze voorhoede aan het werk. Juultje verricht zo veel loopwerk dat haar tegenstandster even het veld moet verlaten om bij te komen.

Na 20 minuten in deze helft een keeperswissel aan hun kant. Die goede keepster neemt het over en zij gaat proberen om haar uittrappen over onze verdediging heen te tillen. Alleen schiet zij zo ver uit, dat de bal gedragen door de wind haast iedere keer bij onze keepster Maud in de handen belandt. Haar voorhoedespeelsters vragen dan ook of ze wat zachter kan uitschieten, zonder resultaat overigens.

En wij krijgen echt dotten van kansen. Maar het lijkt wel of we zwaar geïmponeerd zijn door die keepster want we schieten veel ballen in haar handen. En ja, ze pakt de ballen die we wel goed inschieten vakkundig. Met zo’n goede keepster op doel zou een schijnbeweging goed helpen voordat we op doel gaan schieten. Gelukkig is onze helpende hand, keeper Niels maandag weer op onze training: Dan gaan we dat eens oefenen!

Aangezien er niet meer gescoord wordt, winnen we onze vierde achtereenvolgende wedstrijd en dit keer met de einduitslag van 0-3. En net zoals afgelopen wedstrijden had de eindstand hoger kunnen zijn. Maar een kniesoor die daar op let. We zijn heel erg blij en trots op onze prestaties.

Helaas spelen we de komende twee zaterdagen geen competitiewedstrijd. Maandag 11 maart oefenen we thuis tegen de dames van Kapelle, aanvang 20.00 uur. Pas 23 maart spelen we weer een comeptitiewedstrijd en gelijk tegen de koploper, thuis op Duinhelm!