Op deze warme zaterdag vertrekken we met dertien speelsters richting Sint Maartensdijk om het daar tegen de dames van Smerdiek/SPS/Stavenisse op te nemen. Graag hadden we nog een extra speelster meegenomen gezien de hitte maar wegens diverse redenen is dat niet gelukt. Nou ja, een voordeel is wel dat iedereen veel speeltijd krijgt.

Nadat we zeker weten dat de was, de ballen en de waterzak in de auto’s liggen vertrekken we richting Middelburg waar Emma broodjes heeft geregeld. Superrelaxed en extreem ruim op tijd vertrekken we na de maaltijd richting Sint Maartensdijk. We hebben zo veel tijd over dat jullie leider op de A58 de cruisecontrol van zijn C3tje in de seniorenstand zet. Dat houden de dames achter hem niet heel lang vol en na Goes komen daar de rode tomaat van Juul en de familiebak van Mirre voorbij zoeven. Arianne zijn we overigens al lang kwijt. De reis is lang maar niet heel moeilijk, heel lang rechtdoor, naar links en dan weer heel lang rechtdoor. Nog een keertje naar links en je bent er al.

In het zonnetje moedigen we eerst de meiden van hun lokale JO15G aan. Ze hebben daar ook een Roos tussenlopen en we zien ook een jongere kloon van Juul haar vriend man. We proberen sneaky nog wat juice los te peuteren van onze speelsters maar veel info komt er niet door.  Wel weten we dat Sifra vandaag alleen op papier mee gaat want Jo is vanmiddag verrast met een vrijgezellenfeest. Geen idee of daar nog wat sappige juice vandaan komt. We zullen Sifra maandag overhoren.

We doen een goede en lange warming up. Er ligt vandaag een soort van hittedeken om ons heen waardoor de loomheid er helemaal uit zal moeten in de voorbereiding. Het is “maar” 23 graden maar het voelt gewoon warmer en klammer.

Dan begint de wedstrijd om 14.30 uur. De heenwedstrijd waren we al behoorlijk gelijkwaardig aan elkaar en dat is vanmiddag ook zo. In de beginfase zijn we meer op de helft van Smerdiek aan het voetballen. Dat vinden de dames prima want ze zijn levensgevaarlijk snel in de counters. Het is enorm oppassen geblazen dat de dames niet vanuit onze rug weglopen.

Na een minuut of 10 is er een scrimage voor het doel van Smerdiek en wonderlijk genoeg krijgen we de bal er niet in. Regelmatig kan Juul of Emma opstomen langs onze rechterkant. Helaas ontbreekt het aan een goede eindpass waardoor we niet kunnen afronden.

Na 30 minuten krijgen wij de bal niet uit onze zestien, de bal klutst en stuitert. De spits van Smerdiek krijgt de bal voor haar voeten en schiet de bal achter Maud het doel in.

10 Minuten later krijgen we weer een doelpunt tegen. Een mooi uitgespeelde counter wordt door Smerdiek afgerond met een treffer.

Gelukkig voor ons scoort Nina vlak voor rust de aansluitingstreffer. De scheids fluit kort daarna af en met rood aangelopen koppies zoeken we de kleedkamer op.

In de rust wisselt Maud met Emily van keeperstenue. De tweede helft zijn we feitelijk de hele helft op zoek naar een doelpunt. Achterin geven we niet heel veel kansen weg. Emma en Katja, in samenwerking met de backs lopen vele meters om de aanvallen van Smerdiek te pareren. Het lijkt wel of Emma in deze temperaturen prima uit de voeten kan want ze is overal op het veld te vinden. Het lukt maar niet om te scoren wat we ook proberen. We strijden tot de laatste minuut maar als de scheidsrechter affluit verliezen we deze wedstrijd met 2-1.

Ondanks het verlies is er toch tevredenheid over ons getoonde spel en de drive om in deze hitte te blijven gaan voor de gelijkmaker. Een gelijkspel had er ook vandaag wel weer ingezeten, maar zoals al vaker gezegd in dit seizoen: Dan moet je wel scoren. Het is in ieder geval een leuke maar heel intense wedstrijd tegen sympathieke tegenstanders vanmiddag. Hiervoor zitten we in de 4e klasse.

Na een koele versnapering wordt de terugreis richting Oostkapelle ingezet. Niet voordat we de Mac hebben aangedaan in Middelburg. En daar zien we Juul schudden aan een zak friet, net zolang totdat de friet de tomatenkleur van haar auto aanneemt. Raar maar waar.

Volgende week weer een thuiswedstrijd. Dan gaan we op zoek naar de drie punten!