Magnolialaan 33
4356JE
OOSTKAPELLE
tel. 0118-582293

Vanmiddag de returnwedstrijd tegen Nieuwdorp/Patrijzen/Lebo VR1, de nummer twee van de ranglijst. De heenwedstrijd speelden we al vroeg in het seizoen en in het eerste kwart van die wedstrijd werden wij overklast en kwamen we al snel met 2-0 achter.  Dit was eigenlijk de eerste en laatste keer dat we gedurende een fase in een wedstrijd helemaal niets in te brengen hadden. Dit feit neemt jullie coach mee in zijn praatje. En ook dat wij in een lekkere flow zitten met trainen en wedstrijden spelen terwijl onze tegenstander van vandaag al weken niet meer gevoetbald heeft. Kortom, ondanks het verschil in punten zou er zo maar eens een stuntje in kunnen zitten vanmiddag.

De wedstrijd begint op een slecht bespeelbaar, hobbelig veld twee. Sarah staat als rechtsback om het op te nemen tegen hun beste speelster, de grote spits die het onze defensie in de heenwedstrijd keer op keer lastig maakte. En dat gaat Saartje heel goed af!

We starten aan deze wedstrijd zoals het moet, fel in de duels en met de drive naar voren. Feitelijk speelt een groot deel van de wedstrijd op hun helft af, we zetten regelmatig goed druk. Met Inge, Katja en Naomi in het team hebben we meer rust aan de bal en hierdoor gaan onze andere speelster beter presteren.

Toch is het oppassen geblazen voor hun counters. Gelukkig staat onze verdediging goed op te letten want ze loeren op een snelle uitbraak. Er zijn twee hachelijke momenten voor ons doel. Één keer voorkomt gelegenheid keepster Maud met een goede reflex een tegendoelpunt. En we denken dat we goed weg komen als Iris tijdens een duel in onze zestien haar tegenstandster aantikt. Het is weliswaar in het hoekje van de zestien met ons doel in haar rug, maar deze speelster en ook hun leiding vraagt zich af of het geen overtreding is die bestraft moet worden met een strafschop. De scheids die er kort opstaat ziet er geen overtreding in en laat doorspelen. Laten we het er maar op houden dat we in deze fase van de competitie het geluk aan onze zijde hebben.

De wedstrijd is intens, er worden heen en weer duels uitgevochten. Naomi is veelvuldig aan de bal en zoals wij weten houdt zij graag de bal onder controle onder haar lichaam. Haar tegenstandsters verdedigen fel op de bal en daar zit Naomi haar enkel ook wel eens tussen. Op den duur vindt Naomi het genoeg, zij verwacht een vrije trap mee maar de scheids fluit voor een inworp tegen. Uit frustratie poeiert ze de bal weg net voordat haar tegenstandster kan ingooien. Dit levert haar en ons een primeur op, onze eerste gele kaart wegens onsportief gedrag. Hierdoor mag Naomi twee minuten voor het einde van de eerste helft plaatsnemen bij ons op de bank. En nu staat ze niet in één maar in twee van onze lijstjes bovenaan: Als topscoorder en nu ook de speelster met de meeste (1) kaarten 😊

We gaan met een 0-0 stand rusten. Ondanks dat we een hele goede eerste helft hebben gespeeld hebben we onszelf niet beloond door een doelpunt te maken. Dat is toch wel een beetje onze achilleshiel, gezien de hoeveelheid kansen moeten we gewoon scoren.

De tweede helft starten we dus met tien in plaats van elf speelsters. Onze tegenstandsters maken hier bewust gebruik van en zetten ons onder druk. Als na acht minuten in de tweede helft Naomi weer mee mag doen kantelt de wedstrijd weer onze kant op.

We krijgen echt wel riante mogelijkheden om een doelpunt te maken. Katja en Naomi missen allebei een hele goede kans om de score te openen. Net als we ons af gaan vragen of we uberhaupt nog een doelpunt gaan scoren is het in de 80e minuut wel raak. Katja kopt een bal mooi binnen vanuit een goed genomen corner. We belonen ons goede spel met een doelpunt! En vlak voor tijd is het Noami die ook een bal binnenkopt. We winnen deze wedstrijd dan ook met 2-0, een heel goed resultaat waar we hard voor gestreden hebben.

En leuk is dat we vanmiddag best veel toeschouwers hadden! Blijf vooral komen om ons aan te moedigen. Nog leuker is dat sponsor JW een bijdrage doet om een rondje te geven!

Zo hebben we uit de laatste drie wedstrijden negen punten bij elkaar gesprokkeld. Volgende week gaan we voor de derde en laatste keer naar de overkant. We spelen daar tegen de dames van ST IJzendijke/Schoondijke VR2. Die staan vier punten onder ons maar hebben ook maar liefst vier wedstrijden minder gespeeld.