Pastoor Fronhoffstraat 3
4453BC
'S-HEERENHOEK
tel. 0113-352084

Vandaag spelen we na twee voetballoze zaterdagen weer eens een wedstrijd. De laatste wedstrijd hebben we helaas terecht verloren. En na die verliespartij was de trainingsopkomst dermate laag dat jullie coach wel moest ingrijpen via een appje met betrekking tot het veelvuldig en laat afmelden van trainingen. Laten we het er maar op houden dat het humeur tot het vriespunt was gezakt en dit via dat appje duidelijk en helder naar buiten is gebracht. Maar vandaag gaat mede dankzij het lekkere lenteweer, de prachtige grasmat in Nieuwdorp en het weerzien met jullie ook figuurlijk de zon weer bij hem schijnen. Kortom: We kijken vanaf nu alleen maar vooruit en gaan er met zijn allen voor!

Afgelopen maandag zaten we helaas nog maar op 9,5 fitte speelsters die vandaag mee zouden kunnen doen. Maar gelukkig kunnen we Maud weer strikken en ook Inge meldt zich nog aan. Tijdens de woensdagavond training blijkt dat Emily en Simone voldoende hersteld zijn van hun blessures om in ieder geval een poosje mee te doen. Dus uiteindelijk reizen we met genoeg speelsters af naar Nieuwdorp.

En dan de wedstrijd. Natuurlijk is er met een blik op hun laatste uitslagen geen enkele vorm van onderschatting dus we knallen uit de startblokken. Zoals al vermeld is de grasmat heerlijk om te voetballen. Passes over de grond rollen van voet naar voet. Geen oeverloos gestuiter van de bal. Nee, we kunnen elkaar gewoon lekker strak inspelen.
Na vier minuten scoort Lisa al de 0-1 en een paar minuten later scoort Maud de 0-2. Het is Sifra die na 10 minuten ons derde doelpunt scoort. Precies zoals jullie coaches hadden gehoopt. Zij kunnen nu lekker zorgeloos onderuit zakken en genieten van het lentezonnetje. Lisa wisselt na 25 minuten voor Emily en we gaan weer verder met aanvallen. In de 40e minuut scoort Arianne al weer ons vierde doelpunt en dat is ook de ruststand.

Na de rust is Joëlle er ook bijgekomen en zij neemt haar positie weer in de spits in. Na een kwartier in de tweede helft scoort Maud haar tweede doelpunt. En twee minuten later rondt Joëlle een mooie aanval af met een doelpunt.

Ondertussen heeft Tessa het als doelvrouw niet heel druk. Maar zij maakt zich toch terecht een beetje zorgen over haar verdedigsters. Want die zijn haast allemaal gezellig mee ten aanval getrokken. Hele periodes van de wedstrijd speelt zich af op 1/3 van het voetbalveld, rondom het doelgebied van onze tegenstandsters. En als Nieuwdorp dan ineens countert moeten we heel alert zijn Gelukkig zijn we dat ook, we geven haast geen kans weg.

In de 65e minuut scoort Maud alweer een doelpunt, de 0-8. Ondertussen is zij ongeveer overal op het veld een heel dankbaar aanspeelpunt. Veel aanvallen gaan via haar en haar steekpasses zijn een lust voor het oog.

Joëlle is niet voor niets een helftje achteraan gekomen en zij scoort de 0-9. Maud zorgt voor het slotakkoord en schiet de bal na weer een mooie aanval achter de geplaagde keepster.

Daarna vindt de scheidsrechter het wel genoeg en fluit te vroeg af denken we. Nou ja, met La Trappe op de tap vinden we dat helemaal niet erg.

We hebben ons heel goed gerevancheerd na de laatste nederlaag en zijn maar wat blij met deze grote uitslag. Zouden we naast onze schoenen gaan lopen dan worden we met beide benen weer op de grond gezet door Yara, de dochter van Inge die ons vergezeld in de dug out: “Wij hebben met 13-2 gewonnen in een veel kortere tijd”. Wat een eindbaas.

Vanaf volgende week spelen we vier topwedstrijden achter elkaar. Kom dus vooral zo veel mogelijk trainen!