Kadetweg 4
4353SJ
SEROOSKERKE WALCHEREN
tel. 0118-592442

Vandaag de wedstrijd die al een poosje rood omcirkeld stond op de kalender. We spelen tegen de dames van Serooskere/Veere die onder de leiding van de voor ons bekende Adri Francke aan een opmars bezig zijn.  Super compleet reizen we ruim op tijd af zodat we rustig aan de warming up kunnen beginnen.

Alleen Lisa is er niet bij vandaag maar Inge wel gelukkig! En hierdoor kunnen we Arianne weer doorschuiven naar het middenveld zodat we meer druk kunnen zetten op hun defensie.

Coach Roos is helaas niet fit, maar ze komt de tweede helft wel gelukkig eventjes de kou trotseren. Onze vlagger Patrick is vanmorgen door zijn rug gegaan en ondanks een lading pijnstillers niet in staat om te vlaggen. Gelukkig is Marco bereid om de vlag te hanteren. Bedankt namens het team Marco!

Voorafgaand aan de wedstrijd zijn we bang voor het koude weer. Gelukkig valt het allemaal reuze mee en tijdens de warming up gaat zelfs de zon schijnen zodat we een thermolaagje minder aan hoeven te doen.

Wat opvalt is dat het veld er ontzettend goed bij ligt. We kunnen wel spreken over een biljartlaken. Na een lange periode op hobbel de bobbel velden gespeeld te hebben is dat toch wel heerlijk zo’n strak veld. Complimenten voor de vereniging!

Met maar liefst vier wissels op de bank, gespannen speelsters op het veld en lekker veel publiek langs de lijn trappen we af. Zo te zien zijn we gelijkwaardig aan elkaar. Het spel golft heen en weer. De eerste kans is voor Seroos als ze een vrije trap nemen en uit deze vrije trap zo maar kunnen schieten op ons doel. Even schrikken voor ons maar daarna nemen we de regie over. We bijten ons vast in onze tegenstandsters en Serooskerke heeft moeite om aan onze druk te ontsnappen. Na 12 minuten scoort Sarah de 1-0 en drie minuten later scoort Arianne de 2-0 al.  We wisselen onze 4 wissels en voetballen vrolijk verder. Iedereen speelt de eerste helft op haar best, dus de coach zit zeer tevreden op de bank. Als ook Jöelle nog haar doelpuntje maakt en Arianne nog een keer scoort dan gaan we zelfs met een 4-0 voorsprong rusten.

Voordat de tweede helft begint spreken we af dat we gaan proberen om de nul achterin vast te houden en vooral niet te verslappen. En zo beginnen we aan de tweede helft. Serooskerke heeft wat omzettingen gedaan zodat onze snelle voorhoedespeelsters beter gedekt staan. Maar toch weet Jöelle na 10 minuten in de tweede helft de 5-0 te scoren.

Vanaf dat moment wordt het een stuk rommeliger. Serooskerke krijgt ook wel mogelijkheden maar geen echte uitgespeelde kansen. Wij zouden nog een doelpuntje kunnen scoren maar laten dat achterwege. We zijn natuurlijk al lang blij dat we zo ruim voorstaan, dat hadden we van te voren niet gedacht. Zo kabbelt de wedstrijd voort en als de scheids affluit gaat het ook nog eens regenen. Dus we zoeken snel de kleedkamer op.

Vandaag voor de tweede keer deze competitie de nul gehouden. Hier is Tessa maar wat blij mee.
Onze sponsor Pieter is de tweede helft ons komen aanmoedigen. Alhoewel hij geen doelpunt heeft gezien trakteert hij ons toch op een rondje. Bedankt Pieter.

Tot slot begrepen wij dat er een speelster van Serooskerke tijdens onze wedstrijd dusdanig geblesseerd is geraakt dat zij met krukken Sportpark Noordhout heeft moeten verlaten. Hopelijk valt de blessure mee en namens ons allemaal: Een spoedig herstel gewenst.

Volgende week de laatste wedstrijd van dit jaar, Noormannen uit.