tel. 0118-582293

Na vijf voetballoze zaterdagen en matige trainingsarbeid wegens de kerstvakantie en de daarna uiterst natte weersomstandigheden konden we eindelijk weer eens gaan voetballen. De vraag is dan natuurlijk: Hoe goed of slecht komen we uit de winterstop? En hoe vangen we de opengelaten posities van Mirre en Nientje op die nu in Verweggistan zitten? En natuurlijk voor de trainers: Kunnen we onze serie van vijf winstpartijen op een rij voortzetten?

Coach Roos en speelster Emily zijn er niet bij vandaag. Gelukkig kan Maud meedoen zodat we toch nog over dertien speelsters kunnen beschikken. In deze fase van de competitie hebben we dus niet veel speelsters. Het is dus zaak om slim te spelen en proberen uit de duels te blijven zodat de kans op blessures minimaal is.

Lisa is vandaag onze laatste vrouw en Celeste staat voorstopper. Arie en Joëlle vormen de tandem voorin. Het is aan Maud en Sifra om deze twee dames te voorzien van voorzetten.

Terwijl coach Kees er alles aan doet om de Voetbalassist live blog aan de gang te krijgen wordt de wedstrijd gestart. Dat live bloggen lukt nog steeds niet na vijf minuten prutsen, dan maar Whatsapp gebruiken. En gelijk weet Jo het eerste doelpunt te scoren zodat coach Kees direct Whatsapp kan updaten. Daarna krijgen we een aantal flinke kansen maar we scoren niet. Na 27 minuten neemt Maud een hoekschop en die wordt prachtig ingekopt door Arianne. We oefenen dat wel eens op trainen maar zo mooi zien we ze zelden. Vijf minuten later scoort Jo haar tweede doelpunt.

De wedstrijd speelt zich voornamelijk af op de helft van onze tegenstandsters en zij staan erg compact rondom hun eigen strafschopgebied. Het is lastig scoren en we gaan dus met een 3-0 voorsprong rusten.

Het zonnetje is inmiddels ook lekker gaan schijnen. Het koude wintergevoel verdwijnt als figuurlijke sneeuw voor de zon. We starten de tweede helft onder lenteachtige omstandigheden. Jammer dat de dug-outs nog steeds aan de koude kant van het tweede speelveld staan 😊

De tweede helft is nog maar net bezig en Arianne scoort binnen 4 minuten een onvervalste Hattrick. In deze fase van de wedstrijd staat de verdediging van onze tegenstanders niet goed op te letten want de doelpunten vallen nogal makkelijk. Maar onze Arianne staat wel precies op de goede plek en schiet ze bovendien prima binnen.

En dan in de 12e minuut van de tweede helft een daadwerkelijk prachtig doelpunt van Julia. Van buiten de zestien schiet zij de bal met een prachtige lob, in een parabolische baan over de verbaasde keepster heen. Natuurlijk is er na de wedstrijd navraag gedaan of het inderdaad een geniale ingeving was of toch niet een voorzet die per ongeluk het doel in wappert? Maar nee, Julia is heel duidelijk: Dit was toch echt een bewustje. Dus klasse dan Juultje!

Jo maakt in de 22e minuut van deze helft haar vierde doelpunt en het slotakkoord is voor Maud. In plaats dat ze weer eens een goede voorzet of assist aflevert schiet zij de bal zelf het doel in.

Zo winnen we met een ruime uitslag en hebben we met zijn allen weer gewerkt voor elkaar en voor een goed resultaat. Volgende week op naar Terneuzen, de eerste returnwedstrijd in deze competitie.

Complimenten aan onze tegenstandsters en hun leiding vandaag want ondanks deze stevige nederlaag houden zij de moed er in en blijven met zijn allen positief, sportief en optimistisch. Herkenbaar voor ons de afgelopen twee jaar in de 4e klasse. Toen liepen wij ook vaak achter onze tegenstandsters aan en dan is het belangrijk om de goede punten in een verloren wedstrijd te benadrukken. Onze tegenstandsters hadden wel een doelpuntje verdiend vandaag maar daar denkt keepster Tessa heel anders over.....