4356JE
OOSTKAPELLE
tel. 0118-582293

Vanavond de doordeweekse inhaalwedstrijd tegen SVO W.V.V.'20 VR4. Dit team heeft volgens hun coach de luxe van een riante selectie van maar liefst 28 dames. Een schril contrast met onze selectie van maximaal 16 voetbalsters. Toch waren ze afgelopen april, tijdens de reguliere speeldag, helaas niet in staat om tegen ons te voetballen.

Dit is niet de eerste inhaalwedstrijd voor ons tegen een team die tijdens de reguliere speeldag niet kan spelen en tevens ook niet de laatste. Volgende week woensdag spelen we de inhaalwedstrijd tegen Sluis. En dat is gelijk de kampioenswedstrijd, wie wint is kampioen.

Tot nu hebben we de pech dat onze tegenstanders tijdens de inhaalwedstrijden kunnen beschikken over een meer dan uitstekende selectie. In ieder geval een veel betere selectie dan de heenwedstrijden. En ook vanavond zien we al een paar oude bekenden van SVO opduiken die tijdens de gloriejaren van ons oude Oostkappels damesteam, de periode in de eerste en tweede klasse mee speelden. Dus we weten dat we de mouwen moeten opstropen en flink aan de bak moeten om een resultaat te behalen. Inmiddels hebben we de ambitie uitgesproken dat we, nog even afhankelijk van de ledenmutaties, de 4e klasse willen instromen. Dus vanavond is een uitstekende testcase om te controleren of we dit niveau aankunnen.

Goed, wij hebben Inge achterin staan die ook het 1e en 2e klasse niveau gewend is. Inmiddels ietsje ouder maar wel met giga veel ervaring. En dat is toch altijd lekker voor onze overige, jongere verdedigsters. Achter haar keept de piepjonge Maud die min of meer gedwongen is om te keepen om Tessa te vervangen. Tessa op haar beurt heeft vanavond de rol als coach op zich genomen en weet nu eindelijk waarom Kees en Roos geestelijk gesloopt zijn na dit soort wedstrijden. Toch Tess?

Wij wonnen de heenwedstrijd tegen SVO met 1-8 dankzij een ontketende Joëlle maar vanavond ligt zij aan de ketting. De tegenstandsters zitten kort op onze aanvalsters. De eerste helft krijgen we wel wat mogelijkheden maar er wordt heel erg goed verdedigd door die meiden. Achterin komen we de eerste helft nog niet echt in de problemen. Op het middenveld moeten we heel veel strijd leveren, met name Arianne en Celeste hebben hun handen vol aan die behendige vrouwen. En ja, die meiden kunnen goed voetballen dus het is altijd oppassen geblazen voor een tegendoelpunt. Maar onze complete verdediging is erg alert en pareert de aanvallen goed. De eerste helft wordt er niet gescoord en dus gaan we met de brilstand rusten.

De tweede helft gaan we op zoek naar een doelpunt. Het duurt even maar uiteindelijk weet Jo zich een weg te banen door de defensie van SVO en frommelt een doelpuntje binnen. Heel lang kunnen we niet genieten van deze voorsprong want SVO zet de druk er vol op en wij moeten enkele corners weggeven. Deze corners worden echt heel goed genomen en uiteindelijk wordt de bal vanuit weer een strakke corner snoeihard ingekopt door een SVO dame. Echt een heel mooi doelpunt waar de klasse van af straalt, dat mag zeker gezegd worden.

Na dit tegendoelpunt pakken we de draad weer op. We hinken op twee gedachten. Een gelijkspel of proberen door te drukken en gaan voor de volle winst? In ieder geval is het heel spannend met aanvallen heen en weer. We krijgen nog een aantal mogelijkheden maar tegelijkertijd moeten we ook weer corners weggeven. En dan in de 86e minuut krijgen we een vrije trap vlak bij hun 16 meter lijn. Normaal neemt Arianne die vrije trappen maar zij is meer dan uitgeput door het vele loopwerk wat zij heeft moeten verrichten. Dus gaat routinier Inge achter de bal staan. Het wordt gewoon stil op Duinhelm, iedereen is in afwachting wat voor moois ze in gedachte heeft. Daar komt de aanloop, het schot en jaaaa!!! Zij schiet de bal prachtig over de keepster heen. Wat een mooi en belangrijk doelpunt Inge. (En wat jammer dat coach Kees na afloop door alle emoties even vergeten was wie er ook al weer gescoord had 😊)  Nog een paar minuten op de klok om dit vast te houden. SVO is niet gekomen om te verliezen, dat merken we de hele avond al. De laatste paar minuten is het nog spannender. Weer twee corners achter elkaar waarbij Maud nog goed optreedt en een bal wegslaat voordat een SVO dame er bij kan. De 90 minuten staat al even op de klok maar de scheids laat nog doorspelen. Nog een paar minuten volhouden, zelfs Jo gaat mee verdedigen. En dan klinkt daar het verlossende fluitsignaal en hebben we gewonnen van een team wat met deze speelsters ook gewoon kampioen kan worden volgens ons. Weer een heel erg goede teamprestatie zo kort op de vorige wedstrijd.

Dankzij dit resultaat moet Sluis volgende week woensdag van ons winnen om kampioen te worden. Anders zijn wij kampioen. Volgens de coach van SVO hebben ze afgelopen zaterdag met eigenlijk nog een beter team dan wat ze vanavond hadden met maar liefst  6-1 verloren van Sluis. Het zal dus enorm lastig worden voor ons volgende week woensdag. Kom ons vooral aanmoedigen!