Magnolialaan 33
4356JE
OOSTKAPELLE
tel. 0118-582293

Na de wedstrijd van afgelopen dinsdag hebben we de donderdag lekker ontspannen getraind om er zo voor te zorgen dat iedereen zo fit mogelijk de wedstrijd tegen Kloetinge in kon gaan.

Zaterdag ochtend voor de wedstrijd hing er een wat gespannen sfeer, je kon ook goed merken(ruiken) dat sommige spelers de vrijdag avond gebruikt hadden om de spanning wat weg te drinken. Het is natuurlijk ook niet niks om weer eens in de eerste klasse te mogen schitteren.

In de kleedkamer kregen we de nodige instructies over hoe de trainers vandaag de wedstrijd aan willen pakken. Kloetinge 2 hebben we nog niet vaak tegen gespeeld de laatste jaren, dus het was niet echt bekend hoe ze spelen.

Na de warming-up moesten we nog even wachten tot de wedstrijd van de jo-19 was afgelopen.

We begonnen de wedstrijd door eerst een klein beetje te kijken wat voor tegenstander Kloetinge zou zijn. Maar al snel kregen wij het gevoel dat die drie punten gewoon op Oostkapelle moesten blijven.
In de negende minuut plaatste Thomas de bal vanuit een corner bij de tweede paal, waar Robbie zijn pantoffel tegen de bal aan kreeg en snoeihard die bal in het zijnet liet belanden, 1-0 en de vreugde was groot, nu vasthouden.

In de 21e minuut dacht Mats, dit is een mooie dag voor een gele kaart. Dus na het fluitsignaal van de scheids legt hij de bal nog even goed om zo de bal nog even naast de goal te jagen. Hier was de scheid niet van gediend en dit resulteerde dus in de eerste gele kaart van dit seizoen.

Na de rust komen Jidde en Cas het veld in. Deze mannen moesten ervoor gaan zorgen dat we de voorsprong zouden behouden en wanneer mogelijk de voorsprong uit te breiden. Iedereen zat lekker kort op zijn man en Kloetinge kwam eigenlijk niet echt aan voetballen toe. De lange ballen van achter naar voren werden door onze verdediging doorzien en vaak werd de bal al snel weer veroverd.

In de 67" minuut kwamen Patrick en Rick nog in het veld, om zo te proberen toch nog een goal extra te maken. In de 71"minuut viel deze goal dan ook. De bal beland via Jord bij Cas. Cas blijft goed kijken en plaatst de bal naast de goalie van Kloetinge 2-0.

De laatste 15 minuten kon je merken dat Kloetinge toch nog wat meer druk naar voren ging zetten, wat af en toe nog een kleine kans voor de uitploeg gaf maar echt in gevaar kwam onze verdediging niet.

Blessuretijd was niet meer nodig volgens de scheids, dus na 90 minuten werd er afgefloten. De eerste 3 punten in de eerste klasse zijn een feit, we hebben lekker gewerkt met zijn allen. Hopen dat we dit zo vast houden en dat iedereen fit blijft en dat de spelers met kleine blessures snel weer kunnen aanhaken.

De pen geef ik door aan onze doelpunten machine Cas Maljaars.