Magnolialaan 33
4356JE
OOSTKAPELLE
tel. 0118-582293

Vandaag stond de wedstrijd tegen de ploeg waar we in een ver verleden ook tegen gespeeld hebben op het programma, Heerjansdam. Die ploeg had uit de eerste 5 wedstrijden 7 punten weten te vergaren en stond er dus beter voor dan wij. Voor ons was de wedstrijd belangrijk om uit de achterhoede te geraken maar ook om de collectieve off-day van vorige week te doen vergeten.

Nadat pupil van de week, Lotus Hogeweg uit JO-9, de wedstrijd had geopend met een doelpunt tegen de boomlange doelman van Heerjansdam kon de wedstrijd beginnen.  En dat deden we best goed. Het was aftasten maar zo op het eerste gezicht leek het erop dat we wel een kans zouden hebben tegen deze ploeg. We creerden enkele mogelijkheden zonder van echt grote kansen te spreken. Toch was het weer de tegenstander die nog voor de 10e minuut op de klok stond uit de eerste beste aanval wist te scoren. Weer een domper om zo snel achter te staan.

We lieten ons echter niet van de wijs brengen en begonnen steeds beter te voetballen. Er werden ook de nodige kansen gecreeerd maar daar waar de tegenstander elke week laat zien daar wel mee om te kunnen gaan wisten wij wederom kans na kans onbenut te laten. Ofwel door onzorgvuldig te zijn in de afronding ofwel was het de keeper die wist te redden. De wedstrijd ging richting de rust toen in de 37e minuut de mee opgekomen Sander de Kam een vrije trap van Sven Wisse tussen een aantal andere spelers in met z'n hoofd of misschien wel schouder in het doel wist te werken, 1-1! Dat leek het sein om 'erop en erover' te gaan en nog voor de rust een voorsprong te behalen. Maar ook nu werden de mogelijkheden daartoe onbenut gelaten.
Na de rust, waarin Heerjansdam wissels toepastte, begonnen we goed. De eerste mogelijkheid was voor Sjoerd maar die raakte de bal niet goed waardoor hij voorlangs zou gaan. Maar daar stond Luuk die echter net een fractie te laat was om een goal te maken. Even daarna was het weer Sjoerd die langs z'n tegenstander wist te komen. Vanaf de achterlijk zette hij hard en laag voor en Mark stond op de goed plek om de bal binnen te schieten waarmee we op een 2-1 voorsprong kwamen.

Steven waagde nog een poging met een hard schot uit een afvallende bal uit een corner maar die ging hoog over de goal. Vlak na dat moment werd hij vervangen door Salim om nog wat extra energie te brengen.

En zoals wel vaker dit seizoen was het toch weer de tegenstander die vanuit het niets toch weer wist te scoren waardoor de voorsprong alweer snel verdwenen was. Dat was in de 67e minuut, amper 3 minuten nadat wij de 2-1 hadden gemaakt.
Heerjansdam pastte nog wat wissels toe en ook wij deden dat door Maarten in te brengen voor Jeroen en Pepijn voor Luuk. Of het daardoor kwam weet ik niet maar ineens kantelde de wedstrijd volledig en Heerjansdam wist in een tijdsbestek van een minuut of 11 na de 2-2 ook de 2-3 en de 2-4 te maken.

Een wedstrijd die niet verloren had hoeven worden eindigde zo toch nog in een behoorlijk domper. Gelukkig werd het geplande etentje bij een van onze sponsoren Restaurant Anno Nu er niet door verpest. Het werd zo toch nog een gezellige avond.