Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 1 02

Magnolialaan 33
4356JE
OOSTKAPELLE
tel. 0118-582293

Een heerlijke avondwedstrijd met enorme belangen, een extra weekend vrij of een ronde verder bekeren. Best lastig om zo een wedstrijd in te gaan. Het feit dat we op vrije zaterdagen ‘ gewoon’ moeten trainen en het feit dat de beker de kortste weg naar Europa is zorgde in het team toch voor een enorme drang om deze pot te winnen.

Edwin begon zoals gebruikelijk met een krachtige opening; “ win je vandaag, dan ga je door. Win je niet, dan gaat Serooskerke door”. Nu hadden we helemaal niets meer nodig om er dus vanaf minuut 1 op te klappen.

In de voorbereiding die volgde gebeurde wel het één en ander wat ons uit de concentratie haalde. Allereerst kwam onze, uit Sint Niklaas afgereisde scheidsrechter melden dat de lijnen toch niet helemaal van het voor hem gebruikelijke Vlaamsche niveau waren. Deze moesten op stel en sprong nog even gekalkt worden. Joël, bedankt hiervoor. Zonder jou had de beste man voor niets anderhalf uur in de auto gezeten. Het volgende punt wat ons in verwarring bracht, is dat we tijdens het warming up partijtje 4 tegen 5 speelden….Na eindeloos rond tikken kwamen we erachter dat onze linksbuiten uit Breda genaamd C. Maljaars niet aanwezig was. Toen hij uiteindelijk om 19:15 aan kwam zetten vertelde hij dat de treinen vertraagd waren, iets met stakingen of zoiets. Los van het feit dat die stakingen 3 weken geleden aan de hand waren wist ik natuurlijk wel beter, ik heb zelf ook in ‘ de grote stad’ gestudeerd. Het is je vergeven jongen!

Na de rommelige voorbereiding begonnen we de wedstrijd met Niels op de goal, Robbie en Leon in het centrum. Patrick de V stond rechtsback, Jeffrey links. Het middenveld werd gevormd door Hugo, Daimen en Sebastiaan. In de aanval het beweeglijke trio Cas, Jord en Jarno. SVOD begon fris aan de match en wist na 3 minuten het net al te laten bollen. Het doelpunt van Jord uit een moeilijke hoek werd echter wel afgekeurd wegens buitenspel.

In het vervolg van de eerste helft werden er weinig kansen weggegeven, maar speelden we ook erg onrustig. De strijd was goed, we zaten er kort op. Maar in balbezit leek het helemaal nergens op en rosten we de ballen zo snel mogelijk naar voren. Patrick de V was de lange halen op een gegeven moment zo beu, dat hij besloot de bal door een mooie 1, 2 in de loop aan Jord te geven. Jord nam de bal goed mee en rondde met veel gevoel met een stift af. 1-0! Zo gingen we ook de rust in, al kwam Zeelandia er nog een paar keer dreigend uit. In de kleedkamer was het voor iedereen wel duidelijk, als we rustig gaan voetballen door het midden, spelen we ze helemaal weg en winnen we deze wedstrijd. Die rust moest mede door Maikel gebracht worden, hij verving Patrick, die toch al geleverd had met een assist. Logische wissel wel, rust komt met de leeftijd zeggen ze. Ook Jerom kwam binnen de lijnen, hij verving Jeffrey.

In de tweede helft werd er veel beter gevoetbald dan in de eerste. Wellicht had dat ook te maken met de blessure van Sebastiaan, die moest er weer eens met hamstring problemen af in minuut 52. Voor hem kwam de zoveelste ‘ de Visser’ binnen de lijnen; Goos. In minuut 59 werd het goede voetbal omgezet in een goal. Na een assist van Jord lobte Jarno de bal via de handen van de keeper in de goal. 2-0. Weer 5 minuten later werd een schot geblokt en de rebound werd er door de net ingevallen Timo (voor Cas) beheerst in gelegd. 3-0. Over gouden wissels gesproken! Het verzet was wel gebroken bij Middelburg, die sowieso de andere twee wedstrijden al verloren hadden en nergens meer voor speelden. De wedstrijd nam wat in intensiteit af, maar in minuut 79 laaide deze weer volledig op! Jarno, die sowieso geen goede relatie met onze vriend uit België onderhield, werd op de bon geslingerd. Hij wilde de scheidsrechter helpen met duidelijk maken welk nummer binnen de lijnen was gekomen, maar dat ging er niet in (en terecht, kan echt niet). Wellicht speelde het mee dat Jarno de beste man in de eerste helft al een keer vervelend stond uit te lachen in het besluit om hem geel te geven. Hier is het laatste woord natuurlijk nog niet over gesproken. Graag wil ik nog de dikke rij publiek aan de lange zijde van het veld bedanken voor de komst, jullie steun was voelbaar in het veld. SVOD ‘ 22 2 is door naar de volgende ronde door aan kop te eindigen in de groep. Daar zijn we blij mee! Op naar de eerste competitie wedstrijd aanstaande zaterdag tegen Kloetinge 2 in Oostkapelle om 12:00 uur. Ik geef het stokje bij deze door aan…………….. Maikel Smit.