4371EZ
KOUDEKERKE
tel. 0118-552002

Vandaag op bezoek bij V.C.K zonder Joëlle (vakantie) en Simoontje (ziek). Maar wel met Maud en Inge rijden we na wat geharrewar, “wie rijdt er en met wie?”, richting Koudekerke. Nientje haar brein interpreteert 10.30 vertrek als 11.00 vertrek dus zij moet nog met hond en al van straat geplukt worden want we gaan toch echt weg. Nog even en dan moeten we de “Waarde sportvriend” uitnodigingen weer in de brievenbus stoppen!

Toch komen we ruim op tijd aan in Koudekerke en rustig beginnen we aan de warming-up. De door Kees zorgvuldig gemaakte opstelling wordt kordaat gecorrigeerd door Mirre en dat pakt wederom goed uit. (Noot van de redactie: Wie is nu eigenlijk de coach?) Omdat onze doelpuntenmachine Joëlle er niet bij is wordt Arianne als spits gepositioneerd en Maud staat centraal op het middenveld. Die twee zullen de hoofdrol spelen vanmiddag.

De wedstrijd begint, het zonnetje schijnt en we hebben er zin in. We hebben nog nooit gewonnen van V.C.K. op kunstgras dus we zijn gebrand op een goed resultaat. We beginnen redelijk aan de wedstrijd en weten wat speldenprikjes uit te delen maar de defensie van V.C.K pareert de aanvallen fel en goed.

Uiteindelijk is het na 30 minuten Arianne die de diepte ingaat en de bal aangespeeld krijgt. De fel verdedigende laatste vrouw wil een vrije doorloop voorkomen en in haar ultieme poging raakt zij Arianne die een flinke duikeling maakt. De scheidsrechter denkt niet lang na en trekt resoluut de rode kaart. Voor beide teams een vreemd moment. Zelf hebben we het geven van een rode kaart nog nooit meegemaakt. Arianne kan gelukkig verder en met nog maar 10 V.C.K. vrouwen hervatten we de wedstrijd. De organisatie bij onze tegenstanders is zoek en Arianne weet hiervan al voor rust te profiteren zodat we met een 2-0 voorsprong gaan rusten.

In de rust spreken we nogmaals af dat we uit de duels moeten blijven en via steekpasses moeten proberen om hun verdediging uit te spelen. En oppassen op tegendoelpunten want we hebben wel meer voor gestaan tegen V.C.K. en vervolgens de wedstrijd in de tweede helft alsnog verloren.

Wat we afspreken wordt in de tweede helft uitstekend uitgevoerd. Voorin zetten we veel druk en achterin zorgt Inge dankzij haar routine en coaching voor de nodige rust.

Ons team brengt Maud in stelling en zij scoort een onvervalste hattrick. In de 50e, 61e en 70e minuut weet zij de onfortuinlijke keepster te passeren. We voetballen vrolijk verder en ook Arianne scoort nog een doelpunt. Tot slot is het Emily die haar eerste doelpunt ooit scoort voor ons. De eindstand is maar liefst 7-0. Sinds lange tijd hebben we geen doelpunt tegen gekregen en daar is Tessa erg blij mee!

Wederom een prima teamprestatie van ons allemaal!

Op naar volgende week, een thuiswedstrijd in Domburg.