4357ED
DOMBURG
tel. 0118-582236

Deze zonnige zaterdag spelen we tegen de vrouwen van ST DWO’15 / LUCTOR HEINKENSZAND / APOLLO’69 VR2. Met enkele verkouden speelsters stappen we langs de gele schoolbus van 1NUL1 het veld op en daar spotten we een camerateam van Omroep Zeeland. Zij maken een rapportage met preventieorganisatie 1NUL1 over alcoholgebruik onder de 18 jaar. De jongsten in ons team mogen met een “alcoholbril” proberen te scoren wat natuurlijk hilarische taferelen oplevert. Daarna worden er nog wat speelsters geïnterviewd.  De rapportage is hier te zien

Natuurlijk een heel goed onderwerp en belangrijk voor onze meiden om te beseffen dat alcohol gebruik niet vanzelfsprekend is maar vandaag is er geen sprake van een warming up zo. En dat zien we terug in de wedstrijd. We doen ons best maar passing en positionering is niet naar tevredenheid. En dat is jammer want zo moeten we meer overbodige meters lopen. Toch scoren we twee keer: Julia en Joëlle scoren. Tot grote opluchting van de leiding want Joëlle komt net terug van vakantie. Vorig jaar ging zij ook in dezelfde periode op vakantie maar toen wist ze na haar vakantie amper meer te scoren. We krijgen ook nog een doelpunt tegen. Onze tegenstanders zijn helemaal niet slecht en hebben enkele behendige speelsters die snel kunnen kappen en schieten. We pakken het weer op en via een mooie aanval over rechts weet Sifra de 3-1 binnen te schieten. Deze aanval is zelfs gefilmd in “onze” rapportage.

In de rust verontschuldigd jullie trainert zich nog. Om maar even in de 1NUL1 vakterm te spreken: Vanmiddag is het glas van de trainer half leeg. Grommend en brommend langs de zijlijn omdat het niet zo heel goed loopt volgens hem. Maar we staan gewoon met 3-1 voor hé dus vanaf nu is het glas half vol en gaan we positief coachend de tweede helft in. Sorry meiden, het zal de middelbare leeftijd wel zijn.

De tweede helft is een kopie van de eerste helft. We scoren weer drie keer. Lisa, weer Joëlle en ook Celeste weten de keepster te passeren. Ook krijgen we weer een doelpunt tegen zodat de eindstand 6-2 is.

Met zijn allen weer hard gewerkt voor dit resultaat. Het lijkt een makkelijke overwinning maar dat was het beslist niet. Onze tegenstanders boden goed partij maar kampten met blessures zodat wij ze verder terug konden dringen op hun eigen helft.

Volgende week een lange reis naar Sluis voor onze vierde competitie wedstrijd.