Magnolialaan 33
4356JE
OOSTKAPELLE
tel. 0118-582293

Vandaag de clash tussen Westkapelle en Oostkapelle. De heenwedstrijd hebben we onder zeer moeilijke omstandigheden een gelijkspel als resultaat behaald. We zijn dus benieuwd hoe we het vandaag gaan doen. We missen Simone wegens een slepende blessure en Julia en Elvera zijn er ook niet bij. Gelukkig hebben we vandaag weer Maud en Inge in onze selectie zodat we toch nog twee wissels hebben. De Noormannen staan op een keurige vierde plaats met maar vijf punten minder dan ons.

Scheids Jean fluit af voor de eerste helft en al gauw blijkt dat beide teams heel erg aan elkaar gewaagd zijn. Noormannen laat ons rustig opbouwen en proberen zelf met een lange bal hun snelle voorhoedespeelsters aan te spelen. Zij spelen in een 4-4-2 formatie en wij in een 4-3-3 opstelling. We moeten dus wennen met de ruimte die we tijdens het opbouwen krijgen. Als we een fout maken tijdens het opbouwen dan volgt er direct een gevaarlijke counter en na 38 minuten weet Noormannen via één van deze counters de 0-1 te scoren. Achterin wordt er door hunzelf niet veel ruimte weggegeven want Noormannen staat met veel dames compact te verdedigen. Lisa kan een keertje vrij schieten maar schiet helaas recht op hun keepster. Af en toe komen we tot een schotje maar zonder echt gevaar te stichten. Steekpasses lukken vandaag niet, deze gaan over de achterlijn of worden precies in de voeten van een tegenstandster geschoten.

Het is dat Tessa een haast zeker tegendoelpunt voorkomt met een kenmerkende, katachtige reflex van haar want anders hadden we met een 0-2 stand gaan rusten.

Omdat de eerste helft niet loopt zoals we zouden willen wordt er wat gemopperd op elkaar. Klasse van onze dames dat ze in de rust zelf aangeven dat zij het negatieve gevoel de tweede helft gaan omzetten naar voetballen met plezier en elkaar nog meer gaan steunen tijdens deze moeilijke wedstrijd.

En dan begint de tweede helft. We zien inderdaad het plezier terug in ons spel en we zien onze dames die proberen de wedstrijd te laten kantelen door te strijden voor iedere meter. We krijgen steeds meer mogelijkheden maar nog geen echte kansen op de gelijkmaker. Noormannen blijft hun spelletje spelen: compact verdedigen en proberen snel te counteren. De duels worden intenser en we krijgen steeds meer balbezit. Toch komen de gevaarlijkste momenten van Noormannen als hun snelle rechtsbuiten weet door te breken. Gelukkig gaat een schot van haar langs Tessa haar doel. Een counter later kan Tessa de bal net oprapen voordat die snelle speelster tot een schot komt.

De wedstrijd is zo intensief dat er van beide kanten speelsters op de grond gaan liggen voor een blessurebandeling. Ook moeten wij regelmatig wisselen van positie en wij moeten zelfs speelsters wisselen die nog maar net ingevallen zijn.

Als we gaan denken dat het vandaag niet gaat lukken scoren we toch nog de gelijkmaker. Arianne krult in de 82e minuut een vrije trap prachtig in de verre hoek, de keepster van Noormannen kansloos achterlatend. Een ware vreugde explosie volgt. Zelfs de speelsters in de dug out inclusief de geblesseerde Simone rennen het veld in om Arianne te feliciteren.

Is dit de eindstand van de wedstrijd? Wij kunnen leven met een gelijkspel, maar onze speelsters pakken door en wie anders dan Joëlle beloond in de 88e minuut het hele team met een doelpunt. We staan 2-1 voor!

Er is nog blessuretijd. Inge is van achter naar voren gezet wegens een gespannen hamstring. Jo staat als laatste vrouw. Lisa als veredelde linkback en niemand zit meer op de bank maar loopt zenuwachtig heen en weer voor de dug out.

Noormannen verlaat de verdedigende stellingen en trekt ten aanval om een gelijkmaker te forceren. Het is ontzettend spannend en we tellen de minuten, zelfs de seconden af. En dan volgt het verlossende fluitsignaal voor het einde van de wedstrijd. Wat een opluchting en blijdschap bij ons en wat balen onze tegenstandsters van dit resultaat. Vandaag hebben we de uitdrukking “Strijden voor wat je waard ben” nieuw elan gegeven. De tweede helft is er eentje die we niet gauw zullen vergeten. Klasse gedaan dames!

Maandag rustig trainen, donderdag gezellig Koningsdag vieren en dan vrijdag op tijd naar bed want zaterdag staat ons weer een finale te wachten en wel de wedstrijd tegen ST Aardenburg/Sluis VR1. Om 12 uur in Oostkapelle op het hoofdveld. Kom ons vooral aanmoedigen!

Oh ja, wij hebben Joëlle maar Inge heeft thuis een Joël die de komende dagen er voor gaat zorgen dat Inge zaterdag weer fris en fruitig aan de warming up begint 😊