4524AT
SLUIS
tel. 0117-462011

Keurig op tijd vertrekken we vandaag naar Sluis. Na een uurtje rijden we het stadje Sluis in en al zigzaggend door het centrum concluderen we dat het hier prima shoppen is. We controleren nog even Google Maps om te kijken of we nog in Nederland zijn, want we zien louter Belgische kentekens. En ja, als daar eindelijk het voetbalveld van Sluis opdoemt weten we dat we goed zitten.

Er is daar maar één veld dus we spelen op het hoofdveld. Na een pittige warming up starten we de wedstrijd tegen ST Aardenburg/Sluis Vr1. Zij hebben overigens maar liefst 18 dames die vandaag gaan voetballen. En wij horen dat het team uit 28 dames bestaat. Wauw, wat een weelde zeg.

De eerste helft spelen wij bijzonder matig. Dit mede dankzij de pressie die de vrouwen van Sluis uitvoeren. Wij winnen amper duels en de zogenaamde tweede bal komt helemaal nooit in ons bezit. Onze tegenstandsters zijn gewoon veel slimmer in de duels. Duwtjes, trekken en blokken doen ze allemaal prima volgens de spelregels. Wij hebben daar gewoon geen passend antwoord op.

Toch zijn onze tegenstanders nog niet echt gevaarlijk voor ons doel geweest. Helaas geven wij een penalty cadeau door in ons strafschopgebied opzichtig hands te maken. Dat is jammer en ook eigenlijk helemaal niet nodig. Deze penalty wordt gescoord en daarom gaan we met een terechte 1-0 ruststand de kleedkamer in.

De tweede helft spelen we met veel meer vertrouwen en wat de eerste helft niet lukte, lukt de tweede helft dus wel. Balbezit, tweede bal in bezit krijgen, duels winnen. Kortom het niveau wat we eigenlijk van onszelf moeten eisen.

We krijgen zeker mogelijkheden om de gelijkmaker te scoren. We raken zelfs de paal maar de bal wil er vandaag niet in. Het laatste kwartier gaat Arianne mee naar voren om een doelpunt te forceren. Iedereen in de dug-out zit op het puntje van de stoel en met een verhoogde hartslag onze speelsters aan te moedigen. We doen onze ultieme best maar helaas: Het is onze dag niet.

En dan perst Sluis er dankzij de onstane ruimte nog een perfecte counter uit welke tot een doelpunt verzilverd wordt. Over en uit. Jammer voor ons, leuk voor hun.

Een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft was Sluis duidelijk beter en de tweede helft verdienden wij misschien een doelpunt. Uiteindelijk was het een hele leuke en spannende wedstrijd tegen sympathieke tegenstandsters..

Volgende week spelen we een bekerwedstrijd tegen 4e klasser MZC’11 VR2. Hopelijk kunnen wij ze goed partij bieden.